Waarom Bonaire?

Store 25 Bonaire

Bonaire kent een gunstig beleggingsklimaat, met name vanwege het ontbreken van seizoenen, waardoor het toerisme het hele jaar door bloeit!

Less is more...

In een vaak gestresste, voortrazende wereld is het kleine, zonnige eiland Bonaire in het Caribische deel van Nederland een welkome verademing.
Bonaire is de ultieme plek om op adem te komen. Bonaire is natuur, mooie weer, gezond, sportief. Op Bonaire moet niets, maar mag bijna alles. Er zijn weinig regels en men heeft de tijd! Zo wordt dat ook vaak op ons mooie eilandje uitgesproken: in Europa en Amerika heeft men de klok en hier hebben we de tijd.

Met slechts 7% bebouwd grondoppervlak en geen hoogbouw, is Bonaire een eiland waarop je altijd het gevoel van ruimte om je heen hebt. Rijtjeshuizen daar doen we hier niet aan. Een gemiddeld bouwkavel is rond de 900m2 groot.

Bonaire is simpel. You love it or you hate it. But if you love it, it will be one of the destinations you keep coming back to.

Fiscaal

Patagonia Bonaire

Bonaire kent een aantal interessante fiscale voordelen ten opzichte van West-Europa en de USA:

1) geen winstbelasting
2) geen vermogensbelasting
3) geen sucsessierecht

De vastgoedbelasting bedraagt effectief 0.82% van de marktwaarde, welke iedere 5 jaar opnieuw wordt vastgesteld. Vanwege deze belasting, zijn de huurinkomsten vrij van belasting.
Mocht u van plan zijn zelf een huis te (laten) bouwen, al dan niet als investering, dan betaalt u deze vastgoedbelasting alleen over de grondwaarde. Pas na tien jaar zult u ook vastgoedbelasting moeten betalen over de waarde van het huis.
Indien u een woning gaat renoveren, dan betaalt u over het verschil tussen de waarden in oude en nieuwe staat ook geen vastgoedbelasting, maar slechts over de waarde die het vastgoed vertegenwoordigde voor de verbouwing.

Kortom: zeer interessant voor investeerders!

FAQs

Exito Bonaire

We praten u, als u vragen heeft, graag bij in een persoonlijk gesprek, of via Skype, maar hieronder alvast een lijstje met veelgestelde vragen:

V: Is Bonaire nou Nederland, of niet?
A: Sinds 10-10-2010 is Bonaire onderdeel van de BES-eilanden en daarmee een bijzondere gemeente van Nederland. Weliswaar een hele bijzondere, want we hebben de Amerikaanse dollar als munteenheid in plaats van de euro. We hebben verder een geheel eigen belastingsysteem en veel minder regels dan in Europees Nederland.

V: Op Bonaire is helemaal niets toch?
A: Ik zeg altijd “less is more!” Als je op vakantie gaat en je wil tot rust komen, je hoofd leegmaken na alle stress thuis, dan is Bonaire je eiland. Op Bonaire hoef je niet bang te zijn dat je iets mist! Het nachtleven is zeer beperkt! Bonaire is genieten van de zon, genieten van alle mogelijke watersporten en van heel lekker en vers eten! Dus wil je een keer geen stress en tot rust komen? Come to Bonaire!

V: Hoe lang mag ik op Bonaire blijven?
A: Nederlanders en Amerikanen mogen 6 maanden per jaar op Bonaire zijn. Wil je langer blijven, dan moet je je uitschrijven in land van herkomst en inschrijven op Bonaire. Dit is voor Nederlanders vrij gemakkelijk en voor overige nationaliteiten heeft dat wat haken en ogen, maar is zeker mogelijk. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van de overheid.

V: Als ik een belegging koop, maar zelf niet op Bonaire woon, wie regelt dan dat alles goed loopt?
A: NLC heeft meerdere objecten in beheer en kan de administratie voeren. Op ons kantoor is permanent een dame aanwezig van Bizz Accounting die de administratie kan waarnemen. Het eigenlijke beheer en onderhoud ligt dan bij NLC, die ook de betalingen naloopt en bij calamiteiten en/of onderhoud alles aanstuurt. Hiervoor rekenen wij een fee.

V: Is er een garantie op mijn investering?
A: Net als bij iedere belegging, brengt ook een belegging op Bonaire risico’s met zich mee. NLC kan derhalve geen enkele garantie geven, maar wij kunnen u uiteraard wel op alle risico’s wijzen en deze met u bespreken alvorens u een beleggingsobject koopt.

V: Wat als ik een huis koop dat ik voor m’n vakantie wens te gebruiken en de rest van het jaar wil verhuren?
A: NLC bemiddelt zelf niet bij vakantieverhuur. Wij werken echter nauw samen met Sunwise Bonaire. Sunwise is een organisatie die gespecialiseerd in het verhuren van vakantiewoningen Bonaire. Alvorens tot aankoop over te gaan heeft u duidelijkheid wie de verhuur voor u gaat doen!

V: Wat is het verschil tussen erfpacht en eigendomsgrond op Bonaire?
A: Erfpachtgrond word op Bonaire uitgegeven voor 60 jaar. Na de eerste twintig jaar heeft de overheid het recht de canon (de pacht) aan te passen. De tarieven kunnen per regio best oplopen. Nu betaalt men NAF 1,50 zeg zo’n $ 0,83. Er is momenteel een fluctuatie tussen de $ 1 dollar en $ 3 door de herziening. Kortom de erfpachtcanon kan 3 keer zo hoog worden. Het is belangrijk te weten wanneer het herzieningsmoment is. Op Bonaire is de kans dat de overheid de erfpacht terug wil nemen erg klein. De overheid zal dan marktconforme prijzen moeten betalen voor de opstal. Het verschil in verkoopprijs tussen erfpacht en eigendomsgrond is nog niet erg groot, maar zal op den duur door de herzieningen groter gaan worden.

V: Mag ik zomaar alles bouwen op Bonaire?
A: Nee, dat mag niet. Bonaire heeft sinds 2010 een bestemmingsplan. Op deze website staat precies vermeld wat u waar mag bouwen en ook wat dus niet mag! Belangrijk is ook te kijken naar de voorwaarden die van toepassing zijn mocht u een opstal kopen, of van plan zijn om te bouwen op een erfpachtterrein. U dient toestemming te vragen aan de overheid of u iets anders mag bouwen dan in de erfpachtvoorwaarden staat beschreven. Kortom: het is belangrijk u juist te laten informeren en duidelijk te maken wat u plannen zijn met een terrein, alvorens het aan te kopen. NLC kan u vertellen of uw plannen realiseerbaar zijn op het door u uitgezochte kavel.